Palac dolje!

Ugibalište za autobus

Kad prođem pored nove ljekarne u Tommy centru u Korčuli uvijek stanem i pogledam izlog, kako je moguće da nema ni zrna prašine na staklenim policama ili na starinskim porculanskim vazama i “pićonicama” u kojima su davno čuvali medikamente? Bit će da ih Edita svaki dan čisti perom od pauna!

Na stranu lipost, u srce me je neki dan taknu Jure kad san ga sreo gdje se jedva penje iz grada uz gimnaziju prema gore. Po običaju ja kurijozan, a on jedva govori – Doša san autobusom u grad i poša u apoteku po like a oni su me poslali u Tomija. U gradu više ne daju like na recetu i ni mi bilo druge nego uputit se uza Gimnaziju. Gledam ga, jedva gre, s noge na nogu, dva tri koraka pa stane, puše od nevolje. Svih nas to čeka! A autobusi iz Pejtona, Lumbarde, Žrnova, voze ravno u grad jer blizu rotora, groblja ili ispod Tommy centra nema nigdje ugibalište, gdje bi se mogao nesmetano zaustaviti i iskrcati putnike.

Tommy centar Korčula prilaz

Opet se pokazalo na djelu korčulansko vizionarstvo, kvragu i prometne studije debelo plaćene kada pored groblja ili Tommy centra nije bilo predviđeno ugibalište za autobus! Dok god ne bude ti moj Jure puši i iz noge na nogu i hodi uzbrdo i nizbrdo radi lijekova bez kojih ne možeš.

Ili .. možda se tko sjeti nabaviti dostavni dron te lijekove raznositi od ljekarne do Žrnova, Pejtona i Lumbarde. Investicija 2000 €.

2 Comments

 • Gabriele Unseld

  Hello,
  yesterday I booked Hotel Liburna in the town of Korcula from 6.7.19 to 20.7.19.
  Please send me some information about the ferries an the connections to the island of Hvar and other islands, informations about the cultural events during my Korcula-time and the hiking paths at Korcula.I am an old lady and single traveller.
  My adress:
  Gabriele Unseld
  Keplerstr. 1
  D-63454 Hanau
  Germany

  With thanks, G. Unseld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *